Babják Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen-csoport egy, a háromdimenziós hologramok területén jelentős technológiai vállalatba fektet be
2019.09.05.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen-csoport egy, a háromdimenziós hologramok területén jelentős technológiai vállalatba fektet be

A Volkswagen kisebbségi tulajdonosként bevásárolta magát a SeeReal Technologies vezető technológiai vállalatba. Ez a részesedés lehetőséget biztosít a Volkswagen-csoport számára, hogy hozzáférjen az autóiparban használt kijelzők technológiáját érintő jövőorientált kiterjesztett valósághoz. A kutatási projekt révén a konszern olyan kulcsfontosságú tudáshoz jut hozzá, amellyel a jövőbeni közlekedést még biztonságosabbá és kényelmesebbé teheti.

vw

Az utakon előforduló, potenciálisan veszélyes helyzeteket háromdimenziós vetítéssel jelenítik meg a vezető közvetlen környezetében, kifüggesztett „érintésvezérelt” képernyők veszik át a vezérlőegységek helyét, partnerek és telefonbeszélgetések, amelyek hologram formájában jelennek meg, miközben az utasok a levegőben játszanak háromdimenziós tetrist. Ezek a jelenleg csak elképzelés formájában létező tervek lassan valósággá válhatnak az autóiparban.

A head-up display, mint megoldás már jelen van a piacon és egy korlátozott felületen képes az információk megjelenítésére. Ezzel szemben a tisztán elektromos Volkswagen ID.3* esetében – amelynek forgalmazása 2020-tól indul – az információkat a vezető látóterébe vetítik, közvetlenül kapcsolódva a vezető környezetéhez egy kiterjesztett valóságon alapuló head-up display (HUD) kijelzőn keresztül.

A head-up display kijelzők jövőbeli generációiban a háromdimenziós vetítések észrevétlenül illeszkednek a környezetbe, lehetővé téve a vezető közvetlen közelében, és tőle távolabb is az innovatív kijelző koncepciók használatát. A jövőben a hagyományos műszerfalak idejétmúlttá válhatnak és a járművek vezérlése virtuális kapcsolók és kijelzők segítségével történhet. A járműben helyet foglalók mindannyian használhatják a háromdimenziós, „érintésvezérelt” kijelzőket az információk természetes látványként történő megjelenítésére vagy más interakciókhoz.

A SeeReal Technologies vállalat kutatásai is ezt a területet ölelik fel és igen bíztató ütemben haladnak. Dr. Axel Heinrich, a Volkswagen-csoport innovációért felelős vezetője így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „A kiterjesztett valóság központi eleme lesz a jövő mobilitási és interakciós koncepcióinak. Mi éppen ezért összpontosítunk olyan kulcsfontosságú technológiákra, mint a holográfia, amely ezt az új valóságot igazán lenyűgöző módon mutatja be. Ehhez az izgalmas projekthez mi biztosítjuk az autóipari feltételeket, a háromdimenziós technológiai szakértelmet pedig a SeeReal garantálja.”

A Volkswagen-csoport Innovációs részlege és a technológiai vállalat közötti kutatási együttműködés - drezdai és luxemburgi helyszínekkel - már 2018. végén elindult.

A SeeReal Technologies S.A. ügyvezetője, Bo Kroll így nyilatkozott az együttműködésről: „Az autóipari alkalmazások és a vezetők illetve utasok számára készülő interakciós megoldások jelentős piaci potenciállal bírnak a SeeReal holografikus kijelző technológiája számára. A jelenlegi kooperáció, amely a Volkswagen technológiájának és piacvezető szerepének illetve a SeeReal egyedülálló holografikus kijelző technológiájának egyesítésére irányul, tovább erősödik a Volkswagennek a SeeReal vállalatba történő befektetése által.”.

 

*) ID.3 – A jármű jelenleg még nem elérhető Európában

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.