Babják Autóház Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Könnyebb és hatékonyabb: új nagy teljesítményű keréktárcsa a Volkswagen R től
2024.07.02.
Aktuális

Könnyebb és hatékonyabb: új nagy teljesítményű keréktárcsa a Volkswagen R től

A Volkswagen R ebben a hónapban mutatja be eddigi legerősebb modelljeit: az új Golf R2-t és az új Golf R Variant-ot. A kiemelkedő teljesítményen felül, az új Golf R modellek lenyűgöző látványt is nyújtanak: az egyik fő attrakciójuk a most opcionálisan elérhető, 19 hüvelykes Warmenau kovácsolt keréktárcsa.

Könnyebb és hatékonyabb: új nagy teljesítményű keréktárcsa a Volkswagen R től

A stabilitás, a külcsín és a könnyű szerkezet tökéletes harmóniája. A korszakalkotó kovácsolt keréktárcsa, melyet a Volkswagen R a Volkswagen Design‑nal karöltve fejlesztett ki, az új Golf R modellek esetében opcionálisan megrendelhető. A csupán nyolc kilogrammos felniknek köszönhetően a kerekek a hasonló kategóriájú könnyűfém keréktárcsás verzióknál 20 százalékkal könnyebbek lettek. Ezáltal mérséklődnek a rugózatlan tömegek, ami tökéletes kezelhetőséget eredményez. "A súlycélkitűzés teljesítése komoly kihívásnak bizonyult, hiszen a felni szerkezeti stabilitása kulcsfontosságú. Hónapok munkája, számtalan változat és szimuláció árán sikerült megtalálnunk a tökéletes egyensúlyt az erő és a súly között," magyarázta a Volkswagen tervezője, Ranbir Kalha.


Magasabb teljesítmény stílusosan. A felni dizájnja tíz, egymást átfedő téglalapra épül. "Különböző arányokkal kísérleteztünk, hogy a felni optikailag minél nagyobbnak tűnjön," nyilatkozta Kalha. A stabilitása és kopásálló tulajdonsága lenyűgöző mértékben, 71 százalékkal növekedett. Emiatt a fékek még hatékonyabban hűthetők, ezáltal csökken a hőfeszültség, különösen a versenypályán.


A Volkswagen R a génjeiben van. A Wolfsburg külterületén található Warmenau falu ad otthont a Volkswagen R központjának, amelyről a Warmenau felni a nevét kapta. A felni fekete és sötétszürke színben, gyémántvágott felületkezeléssel kapható (235/35-ös abroncsokkal is). Az új nagy teljesítményű felni dizájnját az első, sportos Golf R32 modellek keréktárcsája ihlette.


Volkswagen R. A Volkswagen prémium nagy teljesítményű márkájának köszönhetők a termékválasztékot kiegészítő legsportosabb járművek. 2023 a Volkswagen R rekordéve volt, több mint 35 000 legyártott járművel. 2002 óta több mint 300 000 R modell került eladásra. A Volkswagen R a jövőre koncentrál: a teljesítmény, dizájn, innováció és minőség négyes pillérére alapozva, fokozatos portfólióváltásra kerül sor az R modellek körében: 2030-ra a tisztán elektromos meghajtású modellek veszik át a terepet. A Volkswagen R‑t 2002‑ben alapította a Volkswagen Individual GmbH. A részleg a Volkswagen márkán belül 2020 óta önálló üzleti egységként funkcionál. Az R betű mai napig a motorsportok és a versenyek iránti szenvedélyt szimbolizálja.

Az új Golf R - lejtőshátú és kombi - modellek és a Warmenau nagy teljesítményű felni világpremierje június 26‑án lesz.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.