Babják Autóház Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Kettős világpremier: az ID.3 GTX és az ID.7 GTX Tourer – Az első tények és fotók a Volkswagen sportos elektromos modelljeiről
2024.06.09.
Aktuális

Kettős világpremier: az ID.3 GTX és az ID.7 GTX Tourer – Az első tények és fotók a Volkswagen sportos elektromos modelljeiről

Tovább bővíti sportos GTX-modelljei kínálatát a Volkswagen, ami most az ID.3 GTX és az ID.7 GTX Tourer kettős világpremierjével veszi kezdetét. A két különösen dinamikus Volkswagen hamarosan egyéni első kialakítás és fénygrafika jellemezte specifikus külső dizájnnal, sportos belső dizájnelemekkel és erőteljes, nagyteljesítményű hajtásrendszerrel érkezik a piacra. Már 2021 óta viselik a tisztán elektromos ID.-sorozat legsportosabb modelljei a GTX jelölést - a Volkswagen dinamikus GTI, GTD és GTE modelljeit idézve.

Kettős világpremier: az ID.3 GTX és az ID.7 GTX Tourer – Az első tények és fotók a Volkswagen sportos elektromos modelljeiről

A GTX-sikertörténet - A sportos és dinamikus GTX-modellek az elektromos mobilitás egészen egyéni és különösen vonzó módját kínálják, ami be is vált: ma már minden ötödik Európában újonnan forgalomba helyezett ID.4 és ID.5 modell GTX-változat. A Volkswagen most ID.3 GTX és ID.7 GTX Tourer modelljeire is kiterjeszti e műszakilag egyedileg kialakított, nagysikerű és dinamikus hajtástechnikát.

Az ID.3 GTX karaktere - A Volkswagen hátsókerékhajtású ID.3 GTX modellje két változatával jelenik meg a piacon, a csúcsmodell karakteres kompakt sportautóként az ID.3 GTX Performance. Amint Kai Grünitz, a Volkswagen márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja kiemelte: "Közvetlen és magabiztos menetteljesítményeivel az új ID.3 GTX Performance számomra a sportos kompaktmodellek ikonja, azaz a Golf GTI Clubsport elektromos megfelelője. Természetesen az elektromos hajtás és a turbófeltöltésű benzinmotor is más-más, egészen egyedi karakterrel bír, ennek ellenére az ID.3 GTX Performance és a Golf GTI Clubsport változatot is ugyanazon lenyűgöző könnyedség jellemzi, amikor elrajtolnak." Majd így folytatta: "Az ID.3 GTX formájában kompakt GT-modelljei csaknem 50 éves hagyományát viszi át a Volkswagen az elektromos mobilitás világába - vagyis garantált a vezetés élménye."


Az ID.3 GTX dizájnja és felszereltsége - Az új ID.3 GTX egyedi külső dizájnjával tűnik ki a sorozat többi modellje közül. A GTX-specifikus első lökhárító fekete rombuszmintájú rácsozattal kialakított, új, egyéni stílusú légbeömlő nyílást kapott, jobb és bal oldalról pedig a nappali menetfény új fényforrásai fogják közre. A karosszéria fekete elemei magasfényű felülettel készülnek, ami az átdolgozott oldalsó küszöbborításokra és a far diffúzorelemmel kiformált alsó traktusára is érvényes. Szintén újak az alapkivitel 20 col peremátmérőjű "Skagen" könnyűfém keréktárcsái.

Számos GTX-specifikus megoldás avatja egyedivé a belteret is. Az alapfelszereltség szövet- és műbőrkárpitozású csúcs-sportülései magasfokú ergonómiájukkal szintén a legerősebb ID.3 modellek sportos karakterét emelik ki. Jellemző GTX-megoldás az ülések és a multifunkciós kormánykerék vörös díszvarrása, de a vezetőtér igényes felületei is jellegzetes GTX-specifikus részletek. A nagyobb teljesítményű ID.3 GTX Performance változat az Adaptív futóműszabályzás (DCC) technikáját is tartalmazza.

Az ID.7 GTX Tourer karaktere - Csupán a múlt héten vette kezdetét az új ID.7 Tourer előzetes értékesítése, ám máris a sorozat legerősebb modellje, az új ID.7 GTX Tourer bemutatója követi. Akárcsak az ID.4 GTX és az ID.5 GTX, ez a modell is kétmotoros összkerékhajtással készül, amely a hátsó tengellyel párhuzamosan az elsőt is meghajthatja. Kai Grünitz szerint: "Az ID.7 GTX Tourer a sportos mobilitás újszerű módja előtt nyitja meg az utat, amint a nagyméretű kombik térkínálatát a sportautók teljesítményével kombinálja. Ez esetben is lenyűgöző az a szempillantás alatt érkező 'löket', amellyel az elektromos gépek a másodperc tört része alatt bocsátják rendelkezésre maximális teljesítményüket és forgatónyomatékukat."

Az ID.7 GTX Tourer dizájnja és felszereltsége - Az ID.7 GTX Tourer eleje méhsejtmintázatú rácsozattal kidogozott, egyedi lökhárítójában, illetve a megvilágított emblémákat is magában foglaló, GTX-specifikus fénygrafikájában tér el a sorozat további modelljeitől. Amint az ID.3 GTX esetében, itt is minden fekete elem magasfényű felülettel készül, ami az oldalsó küszöbborításokra és a hátsó lökhárító GTX-dizájn szerinti alsó részére is érvényes. Az ID.3 GTX alapfelszereltségéhez hasonlóan a 20 col peremátmérőjű "Skagen" könnyűfém keréktárcsák az ID.7 GTX Tourer alapkivitelének is részei. A belteret olyan megoldások teszik még igényesebbé, mint a háttámlájukon perforált "GTX" feliratot hordozó, elöl fűthető, egyedi ülések, az ülések vörös dekorszegélyei, a műszerfal és az ajtók kárpitjának vörös díszhajtásai, valamint a vörös díszvarrásokkal kidolgozott, GTX-specifikus multifunkciós kormánykerék. Az akár 1714 literig bővíthető csomagtér a hátsókerékhajtású változatokéval megegyező méretű.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.